Bitcoin Mining Software voor windows – Wat is het en hoe werkt het

Als iemand nog nooit van bitcoin mining heeft gehoord, stelt hij zich wellicht een vorm van goudmijn voor, waar bitcoins worden uitgegraven door onvermoeibare mijnwerkers.

Dat is natuurlijk niet wat het echt is. Bitcoin mining is vergelijkbaar met goudwinning, maar deze keer heeft niemand te maken met fysieke mijnen, zand of water.

Laten we er gewoon in duiken en het eenvoudiger maken. Er is een bitcoin-protocol. Het protocol bepaalt dat er slechts 21 miljoen bitcoins kunnen bestaan.

Hoe komt het bitcoin minen nu om de hoek kijken?


Het is vrij simpel, het is de verantwoordelijkheid van een bitcoin miner om een ​​deel van de ongekende bitcoin tot leven te brengen. Er is een blockchain en miners krijgen bitcoin als beloning voor het valideren van transacties en het updaten ervan op de blockchain.

Nog steeds verwarrend?

Ik zal het eenvoudiger maken voordat we ons verdiepen in de manier waarop je mining software kunt gebruiken. Er zijn drie fundamentele (vrij complexe) dingen die een bitcoin miner doet;

1. Bevestiging van transacties

Elke bitcoin-transactie moet op de blockchain worden bevestigd. Zonder dat transacties worden opgenomen en bevestigd in het blok, is het nog niet voltooid en kan het niet als veilig worden beschouwd. Het is daarom een ​​taak van een miner om deze miljoenen transacties te bevestigen.

2. Nieuwe munten uitgeven

Je weet waarschijnlijk wel dat de dollar wordt uitgegeven door de Federal Reserve en de Euro door de ECB (Europese Centrale Bank). Dat is niet het geval met bitcoins, nieuwe bitcoins worden elke 10 minuten aan miners uitgegeven. Het is een beloning voor miners voor de bevestiging van transacties. Je zou kunnen denken “maar wat als ze vals spelen”? Ze kunnen de blockchain niet bedriegen, de uitgiftesnelheid zit in code.

3. Beveiligen van de Blockchain

Miners hebben de plicht ervoor te zorgen dat het blockchain-netwerk niet wordt aangevallen, gestopt, gehackt of gewijzigd. Met veel miners wordt het netwerk als veilig beschouwd.

Begrijpend wat miners zijn, is het relevant om te onderzoeken hoe het wordt gedaan met behulp van bitcoin mining-software.

Hoe te beginnen


Voor het mijnen van bitcoins, heb je een computer met een krachtigste grafische kaart (videokaart) nodig. Bitcoin mining ASIC’s zijn nu beschikbaar voor bitcoin mining. ASIC staat voor toepassingsspecifieke geïntegreerde schakeling.

Het klinkt vrij gecompliceerd, maar het is eigenlijk een externe processor die kan worden gebruikt om bitcoins te minen.

Het begon met de normale CPU’s (Central Processing Unit) die op elke pc aanwezig zijn. Dit is de processor (hardware) die verantwoordelijk is voor de basisbewerkingen.

GPU’s (Graphics Processing Unit) worden ook gebruikt. Dit is de processor die op de videokaart wordt gebruikt en deze neemt de taken van de CPU over.

Na de CPU’s en GPU’s was de FPGA in opmars. FPGA staat voor (Field-Programmable Gate Array). Dit is ook een geïntegreerd circuit dat eenvoudig te programmeren is voor wiskundige functies. Dat maakte de FPGA zeer geschikt voor het minen van bitcoins.

De ASIC nemen nu de FPGA’s over omdat ze veel sneller en krachtiger zijn.

Vanwege deze ontwikkeling werd het minen van bitcoins via de CPU en GPU via de gewone pc thuis minder interessant. Dat betekent niet dat het nog steeds kan. Je kunt er ook voor kiezen om andere cryptomunten te minen in plaats van bitcoin.

Een overzicht van de mogelijke software


Iedereen kan bitcoins verdienen via Bitcoin mining software. Er zijn momenteel verschillende soorten bitcoin-mining-software beschikbaar. Ik beperkt me hier tot gratis software welke compatibel is met Windows;

1. Bitcoin Miner

Je vindt dit in Microsoft Store. Dit is de meest populaire Bitcoin mining software die je daar zult vinden. Met deze mining software verdien je bitcoins die je kunt overboeken naar jouw bitcoin wallet.

De gebruikersinterface van deze Bitcoin mining software is vrij eenvoudig. Er zijn ook functies waarmee je zelfs je mining voortgang kunt bekijken.

Je moet wel weten dat deze gratis software alleen in een open venster kan worden uitgevoerd. Door je scherm te vergrendelen, in slaapstand te houden of te vergrendelen, stopt het programma met minen.

Wees ook voorbereid op advertenties, dat is wat je betaalt voor deze gratis software. Een extra koeling op je PC kan geen kwaad omdat het programma alle kernen van je computer gebruikt en warmte genereert.

2. EasyMiner

In tegenstelling tot Bitcoin Miner die alleen bitcoins kan minen, kan deze mining software ook andere cryptomunten minen. Deze software kan solo worden gebruikt en in een pool. Met de configureerbare prestatiegrafiek kun je de mijnactiviteit bewaken.

Je kunt de hash-snelheid zien, geaccepteerde of ongeldige totale transacties en de totale transacties op uurbasis. Als vrije en open source software, kun je het naar je eigen behoeften aanpassen. Het wordt het best gebruikt op een x86- of x86-64-computer.

Je kunt de software gratis krijgen op de EasyMiner website.

3. BFGMiner

Dit is modulaire mining software die ASIC, CPU, FPGA en GPU combineert. Het is geschreven in C en ondersteunt Windows, Linux en Mac. Het werkt ook op routers die OpenWrt-geschikt zijn.

Het is ook gratis bitcoin mining software. De nieuwste versie van deze software werd gelanceerd in 2018 en is nog steeds een van de best beschikbare.

Je kunt deze gratis bitcoin mining software downloaden die geschikt is voor Windows werkt op hun website.

4. BTCMiner

Als een open source bitcoin mining software is BTCMiner actief op Windows en Linux. Windows-gebruikers moeten echter eerst het libusb-stuurprogramma installeren om te kunnen mijnen. De software heeft een kant-en-klare Bitstream-functie, hiervoor is geen Xilinx-software of een licentie vereist.

BTCMiner heeft een dynamische frequentie die wordt gebruikt voor foutmeting. Hierdoor kan BTCMiner de hash-frequentie kiezen die het wil gebruiken. Meestal kiest het de hoogst mogelijke frequentie om te werken.

5. BitMinter

Nog een oudje op de lijst. BitMinter bestaat alweer sinds 2011, dat is 2 jaar nadat Satoshi’s Bitcoin populariteit kreeg. Het is een van de langstlopende en betrouwbare Bitcoin mining software die er is.

Het mooie van BitMinter is dat het een platformonafhankelijke software is met een toegevoegde mining pool. Er is een duidelijke grafische interface die iedereen gemakkelijk kan begrijpen. Het werkt met externe ASIC-apparaten en GPU’s. Het is ontzettend eenvoudig, je hoeft alleen maar op “Start Mining” te klikken en je gaat beginnen met het minen van de munten.

Er is een stat-gedeelte waar je het voortgangsniveau van je mining kunt zien. Je ziet het geaccepteerde en verworpen bewijs van het minen.

Begin vandaag nog met verdienen


Tot zover over de gratis bitcoin mining software die compatibel is met Windows. Ga aan de slag met een van deze mining software en begin met verdienen.

Als je vragen of opmerkingen hebt over bitcoin mining, aarzel dan niet om hieronder een opmerking achter te laten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *