Bitcoins kopen met cash – kan dat?

Is het mogelijk om bitcoins te kopen met cash? Ja, dat is zeker mogelijk!

En wat zijn dan de voordelen van het kopen van bitcoin met contant geld? Enkele voordelen zijn:

 • Kopen met contant geld is snel en bevordert de privacy
 • Het is een gemakkelijke manier om bitcoins te kopen
 • Je hoeft je identiteit niet te verifiëren wanneer je contant koopt

Je moet echter wel eerst een bitcoin wallet hebben voordat je bitcoins kunt kopen. De bitcoins die je hebt gekocht, worden in je bitcoin wallet gestort.

Als je nog geen wallet hebt, kun je er heel gemakkelijk een openen. Instructies voor het verkrijgen van een bitcoin-portemonnee worden hieronder besproken.

Je kunt je bitcoin-portemonnee krijgen van een centrale, zoals blockchain, Coinbase enzovoort.

In dit artikel zal ik je meenemen in hoe je een bitcoin wallet van blockchain kunt krijgen. Volg onderstaande stappen:

 • Stap 1: Ga naar de website van Blockchain en klik op “Get a Free Wallet”.
 • Stap 2: Geef je e-mailadres en wachtwoord op om een ​​account aan te maken. Bevestig daarna je wachtwoord en klik vervolgens akkoord voor de voorwaarden en de privacy policy. Klik vervolgens op “Continue”.
 • Stap 3: Jouw portemonnee is nu aangemaakt en online. De volgende stap is om je bitcoin-adres te creëren door op “Verzoek” te klikken. Je moet echter eerst een account bij een exchange hebben voordat je jouw bitcoin wallet eenvoudig kunt innen. Niet alle beurzen staan ​​aankoop met contant geld toe. Dus je moet er een uitkiezen waarmee je bitcoins met contant geld kunt kopen.

Verschillende wallets maken verschillende munten mogelijk. Met Blockchain kunnen bijvoorbeeld BCH, ETH, BTC en USD worden gebruikt.

Je moet rekening houden met de soorten munten die beschikbaar zijn op het platform voordat je een account bij hen registreert.

Waar kan ik bitcoins kopen met contant geld?


Je kunt bitcoins kopen met cash van een van de lokale bitcoin-verkoper of een van de bitcoin-verkopers op het internet, de zogenaamde exchanges.

De exchanges kunnen je vragen het geld op hun bankrekening te storten en zij zullen de bitcoins naar jou sturen of je kunt hun fysieke winkel bezoeken. De tweede optie is mogelijk als de bitcoin-wisselaar zich op jouw locatie bevindt.

Een van de beste plaatsen om bitcoins te kopen met contant geld is LocalBitcoins. Je kunt de onderstaande stappen volgen om bitcoins met cash te kopen:

 • Zoek naar een bitcoin-verkoper in de regio waar jij je bevindt
 • Geef het aantal bitcoins aan dat je op het platform wilt kopen en plaats er een bestelling voor
 • Je ontvangt het bankrekeningnummer van de verkoper  
 • Stort het geld contant op de bankrekening van de verkoper
 • Upload na betaling het afschrift van de storting op het platform van de verkoper als bewijs van storting
 • De verkoper bevestigt de betaling en stuurt het aantal bitcoins naar de bitcoin wallet die je al hebt geopend

Een van de functies die LocalBitcoins doen opvallen, is het gemak van het kopen van munten van het platform. Ten eerste kun je gemakkelijk door het platform navigeren, zelfs als dit de eerste keer is dat je het platform bezoekt.

Ten tweede hoef je je persoonlijke gegevens niet in te voeren en hoef je geen account te verifiëren voordat je bitcoins op het platform contant kunt kopen.

Sommige andere exchanges vragen echter om een vorm van verificatie voordat ze bitcoins aan jou kunnen verkopen. Daarnaast bestrijkt LocalBitcoins de hele wereld.

Enkele andere unieke voordelen van het gebruik van bitcoins in contanten zijn:

 • De verwerking is gemakkelijk en snel. De volledige service is ook privé en jouw persoonlijke gegevens zullen nooit worden gelekt naar derden
 • Als je persoonlijk koopt, wordt jou niet om je persoonlijke gegevens gevraagd
 • De bitcoins die je hebt gekocht, worden snel in uw bitcoin wallet gestort

Cash-aankoop van bitcoins kan vele voordelen hebben, maar het heeft ook enkele nadelen, die hieronder worden benadrukt:

 • Het is moeilijk om een ​​grote hoeveelheid bitcoins contant te kopen
 • Er zijn veel oplichters en je kunt uiteindelijk opgelicht worden als je niet voorzichtig bent
 • De aanschafkosten zijn doorgaans hoger als je contant koopt in vergelijking met andere methoden

Naast LocalBitcoins zijn er nog enkele andere bekende exchanges waar je bitcoins in contanten kunt kopen zoals:

 • Wall of Coins
 • BitQuick
 • LibertyX
 • Bitcoin ATMs (geldautomaten)
 • Bitit

Hoe kan ik handelen in bitcoins?


Ik heb al beschreven hoe je bitcoins kunt kopen met cash. Wellicht dat je zelf ook wilt handelen in bitcoins. Er is dan een veel eenvoudigere manier om dat te doen.

Je kunt namelijk handelen in bitcoins zonder dat je ingewikkeld hoeft te doen met een bitcoin wallet en alle kosten en ongemakken die daar bij komen kijken.

Dit kan gedaan worden door te handelen in zogenaamde CFD’s (Contract for Difference). Je volgt hierbij de bitcoin koers zonder dat je de bitcoins daadwerkelijk bezit.

Dit kan via een aantal platformen. Kijk hieronder voor enkele van de meest populaire platformen die er zijn.

Houd er rekening mee dat je een account bij de het platforms moet registreren voordat je kunt beginnen met handelen op hun platform. Dit is overigens een heel eenvoudig en snel proces.

 

Plus500

Het bedrijf is actief in het VK onder Plus500UK Ltd.

Het wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk. Behalve dat het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk actief is, wordt het ook op Cyprus gereguleerd door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC).

Plus500 maakt gebruik van de nieuwste technologie en biedt een veilige en veilige handelsomgeving. Ze bieden meer dan 2200 financiële instrumenten om in te handelen.

De spread op elke transactie is laag, en dit maakt de handel op het platform een ​​stuk winstgevender dan verschillende andere platformen. Enkele van de beschikbare stortings- en opnamemogelijkheden zijn:

 • Skrill
 • PayPal
 • Bankoverschrijving
 • Creditcards (MasterCard en Visa)

 

ZuluTrade

ZuluTrade is een social trading platform waar je andere handelaren kunt volgen.

Het gebruik van het platform is gratis, maar je betaalt wel de spread bij het handelen en een percentage van jouw winst indien je andere succesvolle traders volgt.

 

eToro

eToro bestaat al sinds 2007 en is een zeer populair platform.

De functies zijn innovatief en je kunt eenvoudig andere bitcoin-handelaren kopiëren als je dat wilt.

De handelskosten zijn concurrerend en het is eenvoudig om bij eToro een handelsaccount te openen, geld te storten en op te nemen.

 

Markets.com

Markets.com is vergelijkbaar met Plus500.

Het is een bekend en gerenommeerd platform waarop je eenvoudig in bitcoins en andere financiële instrumenten kunt handelen.

Conclusie


Ja het is zeker mogelijk om met cash bitcoins te kopen. Het blijft echter wel de vraag waarom je graag met cash bitcoins zou willen kopen. Er zijn veel andere manieren om bitcoins te kopen waarbij je je wel moet legitimeren. Indien je geen specifieke reden hebt om cash te willen kopen, zou ik persoonlijk voor een andere manier van kopen gaan.

Mocht je een vraag hebben of een opmerking hebben over het kopen van bitcoins met cash laat dan gerust een bericht achter hieronder in de comments. Ik beantwoord altijd alle comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *