Wat is Ethereum precies?

Je hebt aanzienlijke wat kennis van internet nodig voordat je Ethereum volledig zult kunnen begrijpen.

Ethereum is een openbaar, open-source blockchain-gebaseerd computerbesturingssysteem en platform.

Ethereum is een soort van basis voor een nieuw soort internet. Op dit Ethereum platform kunnen gedecentraliseerde apps (DAPP’s) en slimme contracten worden uitgevoerd.

Als betaaleenheid binnen het platform is er de Ether. Ether is een van de meest populaire cryptocurrencies die er zijn.

Hieronder neem ik je mee in wat meer achtergrond informatie. Het is redelijk complexe materie. Wil je gewoon handelen in Ether dan kun je hier verder kijken.

Ethereum: Achtergrond informatie


Ether is een vorm van cryptocurrency en de blockchain wordt gegenereerd op basis van het Ethereum-platform. Je kunt ether van de ene naar de andere account overzetten.

Verder kan de cryptocurrency worden gebruikt voor het compenseren van miners voor uitgevoerde berekeningen.

VItalik Buterin stelde eerst de cryptocurrency voor in het laatste deel van 2013. Vitalik is een gerenommeerd programmeur en onderzoeker.

De ontwikkeling van Ethereum coins werd echter gefinancierd via een online crowdsale die plaatsvond van juli tot augustus 2014.

Het systeem ging uiteindelijk live met 72 miljoen munten op 30 juli 2015. De 72 miljoen munten vormen ongeveer 70% van alle Ethereum-munten beschikbaar in 2018.

Er moet ook worden vermeld dat tot $ 50 miljoen Ethereum in 2016 werd gestolen, na de activiteiten van hackers die een fout hebben uitgebuit in het DAO-project voor slimme contractsoftware. Na de diefstal werd Ethereum vervolgens in tweeën gesplitst, namelijk:

 • Ethereum Classic (ETC)
 • Ethereum (ETH)

Sinds de oprichting is Ethereum in 2017 met 13.000% gegroeid en de waarde is $ 1400 per Ethereum coin. De waarde ging echter terug naar $ 200 per Ethereum-munt in september 2018.

Kenmerken


De geldigheid van ether wordt beschikbaar gemaakt door de blockchain, die ook bij vrijwel alle andere cryptocurrencies hetzelfde is. De blockchain is ook een groeiende lijst van blokken of records die zijn beveiligd en gekoppeld met behulp van cryptografie. De blockchain is ook bestand tegen elke vorm van wijziging van de gegevens door ontwerp.

Het Ethereum is een gedistribueerd grootboek dat transacties van de ene partij naar de andere op een efficiënte, permanente en verifieerbare manier kan registreren.

Ethereum werkt met saldi en rekeningen op een bepaalde manier, genaamd staatstransitie; dit is anders dan hoe bitcoin werkt. De statusovergang is niet afhankelijk van niet-uitgegeven transactie-uitgangen (UTXO’s).

De status, staat voor de huidige saldi van extra gegevens en alle originele accounts, en het staat niet opgeslagen op de blockchain, maar elders opgeslagen, de Merkle Patricia-trie tree. De privé- en openbare adressen of sleutels die kunnen worden gebruikt bij het uitgeven of ontvangen van Ethereum worden opgeslagen in de cryptocurrency wallet.

Het hierboven vermelde adres kan worden gegenereerd via BIP 39-achtige geheugensteuntjes voor een BIP 32 “HD Wallet.” Dit is helemaal niet nodig in Ethereum omdat het nooit in een UTXO-schema werkt. Het schrijven in de blockchain is mogelijk met behulp van de private key en het bevordert de eenvoudige transactie met ether.

Je hebt de publieke sleutel van een bepaald account nodig als je ether naar dat account wilt sturen. Ether-accounts zijn gekoppeld aan verschillende specifieke adressen en nooit gekoppeld aan een individuele persoon, wat betekent dat ze pseudoniem zijn. Eigenaren van Ethereum-accounts kunnen hun adressen opslaan in het geheugen, op papier of in de software.

Ethereum-adres


De adressen beginnen met “0x”, wat een identifier voor hexadecimaal is. In totaal bestaat het Ethereum-adres uit 40 hexadecimale cijfers. Hetzelfde formaat wordt gerepliceerd in contractadressen. Ze worden echter bepaald door creatie transactie nonce en afzender.

Je kunt geen onderscheid maken tussen contractaccounts en gebruikersaccounts als deze alleen zijn voorzien van een adres voor elk van hen, maar geen blockchain-gegevens hebben gekregen. Elke geldige Keccak-256-hash die je in het formaat hebt geplaatst, is acceptabel, ondanks dat deze niet overeenkomt met een contract of private sleutel.

Bitcoin maakt gebruik van base58check om ervoor te zorgen dat het adres van de portefeuille correct wordt ingevoerd.

Hoe Ethereum zich verhoudt tot bitcoin


Bitcoin heeft volgens een enquête van juni 2018 de grootste marktkapitalisatie en verschilt als volgt van Ethereum:

 • Blokkeertijd in Ethereum is 14 tot 15 seconden, terwijl die van bitcoin 10 minuten is.
 • Generatie van nieuwe munten tijdens Ethereum mining vindt consistent plaats, maar kan af en toe veranderen bij harde vorken. De bitcoin mining daarentegen wordt na vier jaar gehalveerd.
 • Ethereum maakt gebruik van het Ethash-algoritme voor proof-of-work en dit vermindert de voordelen van gespecialiseerde ASIC’s in het minen van Ethereum.
 • Transactiekosten in Ethereum verschillen per opslagbehoefte, bandbreedtegebruik en computationele complexiteit. Bitcoin-transacties verschillen echter per transactiegrootte gemeten in bytes.
 • Elke Ethereum-gaseenheid heeft een specifieke transactieprijs, die meestal wordt gemeten in Gwei. De kosten van bitcoin worden gemeten in satoshis per byte.
 • Transactiekosten voor Ethereum zijn lager dan die van bitcoin. De mediane vergoeding voor Ethereum vanaf december 2017 was $ 0,33 en die van bitcoin in dezelfde periode was $ 23.
 • Ethereum maakt gebruik van een uniek accountsysteem waarbij waarden in Wei worden afgetrokken van de rekeningen worden gestort op een andere account, deze methode verschilt van die van bitcoin, die UTXO-systeem gebruikt; dit systeem is meer analoog aan het ontvangen en uitgeven van het account.

Markten en winkels


Je kunt Ethereum verhandelen via vele cryptocurrency wallets, cryptocurrency exchanges en reguliere valuta brokers. Tot 150 winkels accepteren Ethereum vanaf januari 2018. Vanaf juni 2018 bedroeg het totale Ethereum-aanbod 100 miljoen.

Nog eens 9.2 miljoen Ethereum werden gegenereerd door mining in 2017, waardoor het aanbod met 10% toenam. De inflatie zal naar verwachting worden teruggebracht tot maximaal 2% door CBC en FFG. De levering van Ethereum heeft momenteel geen geïmplementeerde hard-cap.

Enkele van de vele kenmerken van deze unieke cryptocurrency:


 • De Ethereum coin is gemaakt door Joseph Lubin, Gavin Wood en Vitalik Buterin.
 • Het werd oorspronkelijk vrijgegeven op 30 juli 2015.
 • Het is compatibel met verschillende besturingssystemen, zoals raspbina, POSIX, macOS, Windows en zelfs Linux.
 • Het kan op de volgende platforms worden uitgevoerd: ARM, AMD64 en x86.
 • MIT, LGPLv3 en GPLv3 geven er een licentie voor.
 • Het is een cryptocurrency, blockchain en decentrale computing-type.

 

Als je vragen of opmerkingen hebt over Ethereum, aarzel dan niet om een ​​reactie achter te laten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *